25 Ekim 2013 Cuma

BAYRAMLAR

Hani eski bayramların tadı diyecek kadar yaşım büyük değil ama çocukluğumdaki bayramları düşündükçe, bayramların tadı yok artık.
Bayram demek artık tatil demek, dinlenmek demek.  Tatile gitmeyip, İstanbul da kalanlar için de büyükleri ziyaret etmek zevk değil, eziyet.
Toplu samimiyetten uzak atılan bayram mesajları, gece saat 12 oldu mu doğum günü kutlar gibi sosyal medyadan kutlanan bayramlar..
Bayramların da amacı şaştı artık. Samimiyetini kaybetti. Bence biz toplum olarak geleneklerimizi kaybettik. Biz geçmişimizi kaybettik.
SEN NE İSEN KARŞINDAKİ DE ODUR!
Birbirimizi kınamak, ayıplamak, ön yargılı yaklaşmak, ayrım yapmak, kin, nefret, sevgi, şefkat, aşk özümüzde olduğu için gösterebildiğimiz duygulardır. Kendimizde olmayan bir duyguyu tarif edemeyiz, hissedemeyiz, bilemeyiz.

Karşımızdaki kişiler için düşündüklerimiz, hissettiklerimiz ve dile getirdiklerimizle aslında kendimizi tarif ediyoruz. Kendisinde olmayan bir duyguyu kişi karşısındakinde göremez. Gördüğümüz herkes aslında bizim aynamız. Bize bizi gösteriyor. Onda ki her huyun aynısı bizde de var. Kınadığımız ya da sevdiğimiz her özelliği bizde de var. Sen ne isen karşındaki de odur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder